Στο εδώλιο για εμπρησμό ένας από τους απαγωγείς Λεμπιδάκη

Στο εδώλιο για εμπρησμό ένας από τους απαγωγείς Λεμπιδάκη

Κατηγορείται για τν εμπρησμό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο στον Σεπτέμβριο του 2017

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων αναμένεται να δικαστεί αύριο για την υπόθεση εμπρησμού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, ένας από τους καταδικασθέντες απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας την ποινή που του επεβλήθηκε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rethemnosnews.gr, ο 46χρονος φέρεται να έβαλε φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ως «αντίποινα» για τον πλειστηριασμό καταστήματος στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος είχε χειροδικήσει σε βάρος δικαστικού επιμελητή από την Αθήνα.

Ο 46χρονος ήταν από τα πιο ενεργά μέλη του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου και μάλιστα κατά την απολογία του στη δίκη Λεμπιδάκη αναφέρθηκε κατά κόρον στην ακτιβιστική του δράση. Ο εμπρησμός στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε διαρκούσης της απαγωγής.

Ο «Ευγένιος», ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 26 ετών για την απαγωγή Λεμπιδάκη, στην απολογία του παρουσιάστηκε περίπου ως… σωτήρας για τον επιχειρηματία, υπογραμμίζοντας με έμφαση, ότι αν δεν ήταν εκείνος και δύο-τρεις συγκατηγορούμενοι του για να τον προστατεύσουν, σήμερα ο επιχειρηματίας μπορεί και να μην ζούσε.

Για την υπόθεση του εμπρησμού στο εδώλιο θα καθίσει ένα ακόμα άτομο.