«Μυρίζει μπαρούτι» στην Κόρινθο

«Μυρίζει μπαρούτι» στην Κόρινθο

Φόβοι για νέα επεισόδια στην περιοχή από τους οργισμένους συγγενείς

Υπό τον φόβο επεισοδίων ενόψει της απολογίας του 35χρονου που σκότωσε και επιχείρησε να εξαφανίσει σε λατομείο έναν 52χρονο Ρομά, ο οποίος αποπειράθηκε μαζί με τον συνεργό του να κλέψει κότες στην περιοχή Σολωμός Κορινθίας, η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής. Οι δύο επίδοξοι ληστές μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του 35χρονου και όταν έγιναν αντιληπτοί ο ιδιοκτήτης άρπαξε μια καραμπίνα και άρχισε να τους πυροβολεί και να τους καταδιώκει.

Ο ένας πρόλαβε και το έβαλε στα πόδια, ο άλλος όμως τραυματίστηκε θανάσιμα. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο 35χρονος μάζεψε τα περισσότερα στοιχεία από το σημείο του εγκλήματος, σκέπασε το πτώμα και το μετέφερε κοντά στο λατομείο της περιοχής προσπαθώντας να το εξαφανίσει.

Την Τρίτη, ένταση επικράτησε στα δικαστήρια Κορίνθου, όπου έφτασε κλούβα της αστυνομίας με τον κατηγορούμενο. Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να επιτεθούν στον άντρα. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον έβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου. Μάλιστα, με εντολή εισαγγελέα σταμάτησαν οι υποθέσεις που εκδικάζονται στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου και στο εσωτερικό του παραμένουν μόνο κάποιοι δικαστικοί.

Η απολογία του 35χρονου είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη και η αστυνομία ανησυχεί για νέα επεισόδια, παρόμοια με τα χθεσινά.

«Και σκυλί να ήταν θα του φέρονταν καλυτέρα» δήλωσε στην εφημερίδα «Έθνος» ένας από τους γιους του 52χρονου, παραδεχόμενος ότι ο πατέρας του είχε παραβατική συμπεριφορά, αλλά το έκανε για να θρέψει την οικογένειά του, αφού έχει δύο αδέλφια με νοητική υστέρηση.

«Έκλεβε κάνα πορτοκάλι και τα πουλούσε μετά για να βγάλει 1-2 ευρώ. Και στην Αστυνομία τον ήξεραν. Μία φορά έχει πάει μόνο φυλακή, για έξι μήνες με έναν χρόνο. Δεν ήταν εγκληματίας, δεν άγγιξε τίποτα εκεί που πήγε. Ο πατέρας μου πήγε να κλέψει κοτόπουλα και τον σκότωσε. Με τι ψυχή αυτός ο άνθρωπος τον σκότωσε και μπόρεσε να πάει τον πετάξει με το αυτοκίνητο» σημείωσε.

Πράξη απελπισίας και πανικού χαρακτήρισε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε την υπεράσπιση του 35χρονου, τη μεταφορά του πτώματος σε λατομείο της περιοχής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα απάντησε στο «επιχείρημα» ότι οι δράστες είχαν πάει να κλέψουν κοτόπουλα λέγοντας πως δεν πας να κλέψεις κοτόπουλα μέσα στη νύχτα ούτε πάνε πέντε άτομα, όπως λέει ο εντολέας του. Επισήμανε πως βρέθηκε ένα μαχαίρι αλλά δεν είναι γνωστό πόσα όπλα είχαν οι υπόλοιποι. «Χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία για την αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής» όπως τόνισε.