Ειδικό μηχανοκίνητο τμήμα στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής

Ειδικό μηχανοκίνητο τμήμα στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής

Την ίδρυσή του ανακοίνωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη

Την ίδρυση ενός νέου «όπλου» στην υπηρεσία της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε με απόφασή της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το «Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων», όπως είναι η ακριβής ονομασία του, που θα έχει ως έδρα την 1η ΕΜΑΚ και αποστολή την ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής σε 24ωρη βάση. Ετσι, εξασφαλίζεται η άμεση κινητοποίηση με πυροσβεστικά οχήματα, υλικά και μέσα για την γρήγορη αντιμετώπιση συμβάντων σε όλη την Ελλάδα.

Έως τώρα, σε περιστατικά που αντιμετωπίζονται από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, συνδράμουν δυνάμεις από γειτονικές περιοχές εάν το συμβάν είναι εκτεταμένο ή και από όλη την χώρα εάν είναι μεγαλύτερης έκτασης. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, αποδυναμώνεται η υποστήριξη της επιχειρησιακής δράσης μεταξύ των Υπηρεσιών, σε περίπτωση ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Το «Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων» θα τελεί σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας και δράσης, ώστε να είναι δυνατή η κινητοποίηση και προώθησή του σε όλη την χώρα, ακόμη και με αεροπορικά μέσα εφ΄ όσον χρειαστεί.