Παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες

Παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες

Την απόφαση ανακοίνωσε ο υπ. Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου

Παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αποφάσισε ο υπουργος Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου.

Αρχικά η διαβούλευση είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 27 Μαρτίου 2019 ωστόσο μετά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν για σειρά ρυθμίσεων ο υπουργος αποφάσισε την παράταση της έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 14:00.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο :«μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, οι αρμόδιες Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές θα συγκληθούν εκ νέου προκειμένου να αξιοποιήσουν τα πορίσματα της διαβούλευσης και τις προτάσεις του Υπουργείου».

Πληροφορίες αναφέρουν πώς έχει αποφασιστεί και η παράταση της προθεσμίας περάτωσης των εργασιών των επιτροπών για τη σύνταξη σχεδίου νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία περάτωσης των εργασιών της επιτροπής για τον Ποινικό Κώδικα παρατείνεται από τη λήξη της και έως τις 30 Απριλίου, ενώ το ίδιο προβλέπεται και γι' αυτήν του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.