Συμμορία ανηλίκων λήστευε πεζούς και ντελιβεράδες στο Χαλάνδρι

Συμμορία ανηλίκων λήστευε πεζούς και ντελιβεράδες στο Χαλάνδρι

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους

Πέντε ανήλικοι ημεδαποί οι οποίοι είχαν συστήσει συμμορία και διέπραταν ληστείες στην περιοχή του Χαλανδρίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 14 περιπτώσεις ληστειών σε βάρος πεζών και ντελιβεράδων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει τον τελευταίο χρόνο δομημένη, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη ληστειών στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Τα μέλη της οργάνωσης, κυρίως νυχτερινές ώρες, ενέδρευαν ομαδικά σε επιλεγμένα σημεία και μόλις εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, ως επί το πλείστον αλλοδαπούς, τους επιτίθονταν αιφνιδιαστικά και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Στη συνέχεια διέφευγαν.

Επιπλέον, οι δράστες προέβαιναν σε τηλεφωνικές παραγγελίες φαγητού από εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια και με την εμφάνιση του διανομέα, τον ακινητοποιούσαν και του αφαιρούσαν τις εισπράξεις, τις παραγγελίες και το κινητό του τηλέφωνο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστειών κατ’ εξακολούθηση, καθώς επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων και για παράβαση του Νόμου περί αποδεικτικής ισχύος των Δελτίων Ταυτότητας.

Επιπλέον συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 49 ετών, γονείς δύο εκ των ανήλικων συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.