Έκρηξη χειροβομβίδας στο ρωσικό Προξενείο στο Χαλάνδρι

Έκρηξη χειροβομβίδας στο ρωσικό Προξενείο στο Χαλάνδρι

Δείτε τις εικόνες από το σημείο

Άγνωστοι δράστες πέταξαν στις 4 τα ξημερώματα χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο του ρωσικού προξενείου στην οδό Τζαβέλα στο Χαλάνδρι, η οποία εξερράγη. Δεν υπήρξε ωστόσο κάποιος τραυματισμός καθώς εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν φρουρός εκεί.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι εξετάζουν τη χειροβομβίδα.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το ρωσικό προξενείο.

Ομοιότητες με την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα στις 10 Νοεμβρίου 2016 με χειροβομβίδα έχει η σημερινή επίθεση στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι .

Και τότε 2 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα είχαν πετάξει την χειροβομβίδα λίγα μέτρα μακριά από τη σκοπιά της πρεσβείας ο οποίος είχε τραυματιστεί από τα θραύσματα στο πόδι.

Η μοτοσικλέτα είχε βρεθεί λίγες ώρες αργότερα καμένη στα Εξάρχεια ενώ την ευθύνη είχε αναλάβει λίγες μέρες αργότερα η «οργάνωση επαναστατικής αυτοάμυνας».

«Το μυαλό μου πάει στην τρομοκρατική ενέργεια», είπε, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, για την έκρηξη της χειροβομβίδας στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα.

Μιλώντας στη τηλεόραση το ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι σχεδόν σίγουρο ότι σχετίζεται με μία καμένη μοτοσικλέτα που βρέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων, όμως -όπως είπε- δεν είναι σε θέση να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος