Η εισαγγελική πρόταση για την ηθοποιό, τον γιο της και τον παρουσιαστή στην υπόθεση κοκαΐνης στο Κολωνάκι

Η εισαγγελική πρόταση για την ηθοποιό, τον γιο της και τον παρουσιαστή στην υπόθεση κοκαΐνης στο Κολωνάκι

Πρόταση ενοχής για τους 23 από τους 27 κατηγορούμενους αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις με μετατροπή της κατηγορίας προς το επιεικέστερο

Με την εισαγγελέα να προτείνει την απαλλαγή του γνωστού παρουσιαστή, της ηθοποιού και του γιού της αλλά και ενός επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης με …έδρα εστιατόριο στο Κολωνάκι μπήκε στην τελική της ευθεία η πολύκροτη δίκη.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την πλήρη απαλλαγή των τεσσάρων κατηγορουμένων που μετείχαν στη μετοχική σύσταση της εταιρίας που διαχειριζόταν το εστιατόριο θεωρώντας πως «υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους».

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά υιοθέτησε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων οι οποίοι απολογούμενοι δήλωσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν είχαν σχέση με την κοκαΐνη.

Ως βασικό «πρωταγωνιστή» της διακίνησης των ναρκωτικών στους κοσμικούς κύκλους η εισαγγελέας «έδειξε» 55χρονο επιχειρηματία, μέτοχο στο μαγαζί του Κολωνακίου για τον οποίο ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Μεταξύ των συνολικά 27 κατηγορούμενων στην υπόθεση φιγουράρουν τα ονόματα μιας δημοφιλούς ηθοποιού και της συζύγου γνωστού επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις. Η εισαγγελέας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη τους για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ίδιαν χρήση» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της και εισηγήθηκε να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός για όσους κατηγορουμένους τον προέβαλαν και αποδεικνύεται μέσω εγγράφων ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι.

Έτσι αν και η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των περισσοτέρων κατηγορουμένων αυτό έγινε κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου προς το επιεικέστερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας αναλύοντας στην αγόρευση της ένα προς ένα τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διατύπωσε την άποψη πως το προσδωκόμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι κάτω των 75.000 ευρώ και όχι άνω όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση.