«Σε 10 λεπτά θα πεθάνεις»

«Σε 10 λεπτά θα πεθάνεις»

Κάθειρξη 25 ετών στους ληστές που βασάνισαν με σίδερο ηλικιωμένη στην Κυψέλη

Ένοχοι, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, κρίθηκαν πέντε κατηγορούμενοι για σειρά κλοπών και ληστειών μεταξύ των οποίων και σε βάρος της 86χρονης που την βασάνιζαν για περισσότερες από τρεις ώρες, μέσα στο σπίτι της στην Κυψέλη, καίγοντας την με σίδερο για να αποκαλύψει που κρύβει τις οικονομίες της.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στους πέντε κατηγορούμενους ποινή κάθειρξης 25 ετών ενώ δυο συγκατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ετών καθώς κρίθηκαν ένοχοι μόνο για το αδίκημα της συμμορίας.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για ενοχή των κατηγορουμένων που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας για σκοπούμενη σωματική βλάβη, ληστείες, συμμορία αλλά και ναρκωτικά.

«Δεν ενδιαφέρει ποιος σήκωσε το σίδερο και χτύπησε την ηλικιωμένη, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη, γιατί έβλεπαν τα βασανιστήρια και δεν έκαναν τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας για τους κατηγορούμενους που οδηγούνται στη φυλακή καθώς το αίτημα τους για αναστολή απορρίφθηκε.

Τον Οκτώβριο του 2017, η 86χρονη γυναίκα είχε ζήσει τη φρίκη στα χέρια των κουκουλοφόρων που εισέβαλαν στο σπίτι της. Όπως περιέγραψε η ηλικιωμένη γυναίκα, καταθέτοντας στο δικαστήριο, τους παρακαλούσε να σταματήσουν αλλά εκείνοι την απειλούσαν, την χτυπούσαν και την έκαιγαν με το σίδερο ζητώντας της να τους δώσει τα χρήματα της.

«Του λέω, δεν έχεις μάνα; Φώναζα και όσο φώναζα, εκείνος έμπηγε πιο πολύ στο σίδερο στο χέρι μου» περιέγραψε η 86χρονη. Την έκαψαν στο χέρι, στο πόδι και στο στήθος. Μάλιστα, της έδωσαν και μία μπουνιά και για να μην λιποθυμήσει της έριξαν ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους 50 ευρώ. «Την ώρα που φεύγανε, μου λέγανε: «Σε 10 λεπτά θα πεθάνεις»» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως από τότε φοβάται να κοιμηθεί στο σπίτι της.