Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ηρωίνης στην Κορινθία

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ηρωίνης στην Κορινθία

Συνελήφθησαν πέντε άτομα

Πέντε άτομα συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, καθώς και για καταδιωκτικά έγγραφα.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις άνδρες ηλικίας από 29 έως 49 ετών και μία 32χρονη, όλοι Έλληνες υπήκοοι.

Κατά τις έρευνες σε οικίες και σε όχημα τριών εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, ηλικίας 39, 30 και 41 ετών αντίστοιχα, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

- ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 917 γραμμαρίων,
- 30 ναρκωτικά δισκία,
- πιστόλι και περίστροφο κρότου,
- κυνηγετικό όπλο,
- τρία μαχαίρια και τσεκούρι,
- τρία οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσαν μία απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, μία απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, καθώς και δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου για κλοπές, ενώ σε βάρος της 32χρονης εκκρεμούσε μία απόφαση του Πταισματοδικείου Κορίνθου για παράβαση της νομοθεσίας περί αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.