Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Κάποιοι φέρονται να έκαναν λόγο για πάγια πρακτική, που βρήκαν στην υπηρεσία και την ακολούθησαν

Ελεύθεροι έφυγαν από το γραφείο του ανακριτή κατά της διαφθοράς οι εννέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

Μετά τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σε τρεις από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών Νοτίου Τομέα που φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, επιβλήθηκακε χρηματική εγγύηση από 5.000 έως 20.000 ευρώ, καθώς και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Στους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους επιβληθηκαν, κατά περίπτωση, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους οι περισσότεροι κατηγορούμενοι αποδέχτηκαν μέρος των κατηγοριών, ισχυριζόμενοι ωστόσο, ότι λάμβαναν μικρά χρηματικά ποσά για βιοποριστικούς λόγους.

Μάλιστα, οι πληροφοριες αναφέρουν, πως έκαναν λόγο για πάγια πρακτική, που βρήκαν στην υπηρεσία και την ακολούθησαν. Ο διευθυντής Μεταφορών Νοτίου Τομέα στην απολογία του φέρεται να αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση. «Δεν έχω καμία σχέση, καμία συμμετοχή» εμφανίζεται να ανέφερε απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...