Έχασε άντρα και παιδιά στην πυρκαγιά στο Μάτι, ζητά συγκεκριμένα έγγραφα

Έχασε άντρα και παιδιά στην πυρκαγιά στο Μάτι, ζητά συγκεκριμένα έγγραφα

«Είναι ντροπιαστικό αυτό το κράτος να μετέρχεται αυτών των επιχειρημάτων. Ψεύδονται ότι τα έχουν στείλει»

Το κουβάρι των γεγονότων που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι επιχειρεί να ξετυλίξει η Βαρβάρα Βουκάκη η οποία έχασε τον σύζυγό της Γρηγ. Φύτρο και τα παιδιά τους στη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.

Η γυναίκα ζητεί με προσφυγή της, η οποία συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο, να της χορηγηθούν πληροφορίες και έγγραφα σχετικά με τις «τραγικές παραλείψεις των οργάνων της Πολιτείας» που κόστισαν τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

Η κ. Βουκάκη ζητά από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος και μία εταιρεία, να της δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση. «Δεν τα έχουν δώσει» τόνισε ο νομικός παραστάτης της κ. Βουκάκη, Βασίλης Καπερνάρος ενώπιον του δικαστηρίου. «Έχουν ήδη απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση εγγράφων, αφού είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας, αλλά δεν τα έχουν δώσει. Δεν περιλαμβάνονται στην ανάκριση» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Είναι ντροπιαστικό αυτό το κράτος να μετέρχεται αυτών των επιχειρημάτων. Ψεύδονται ότι τα έχουν στείλει». Ως μάρτυρας εξετάστηκε φίλη της αιτούσας η οποία επεσήμανε πόσο σημαντικά είναι τα επίμαχα έγγραφα.

«Κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε για να βγάλουμε άκρη. Δεν έχει κανείς τα στοιχεία, κανείς αρμόδιος. Θέλει να τα χρησιμοποιήσει για κάθε νόμιμο σκοπό» είπε υπογραμμίζοντας ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει «πλήρης σιωπή».

Στην συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων παραστάθηκε το ελληνικό Δημόσιο , ωστόσο μόνο για να δηλωθεί το απαράδεκτο της αίτησης, όπως ανέφερε η πληρεξούσια δικηγόρος, καθώς το Αρχηγείο της πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ «δεν είναι νομικό πρόσωπο».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.