«Έγινα και πατέρας της εγγονής μου μετά την τραγωδία στον Γεροπόταμο»

«Έγινα και πατέρας της εγγονής μου μετά την τραγωδία στον Γεροπόταμο»

«Νερό και χιόνι θα γενώ από σήμερα και πέρα, τη μια θα κάνω τον παππού την άλλη τον πατέρα» - Η συγκινητική μαντινάδα για τον χαμό του γιου του και της συντρόφου του από τους χειμάρρους στην Κρήτη

«Νερό και χιόνι θα γενώ από σήμερα και πέρα, τη μια θα κάνω τον παππού την άλλη τον πατέρα». Με αυτή την μαντινάδα και με δάκρυα στα μάτια περιγράφει την καθημερινότητα του μετά τον χαμό του γιού του ο Μανώλης Γιαννακάκης.

Ο γιος του με την σύντροφο του και άλλα δυο άτομα έχασαν την ζωή τους όταν επιστρέφοντας από γαμήλιο γλέντι το αυτοκίνητο τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ρέματος στην περιοχή του Γεροπόταμου αφήνοντας πίσω τους ένα μωρό μόλις λίγων μηνών.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναφέρει: «Μετά το συμβάν έχει αλλάξει πολύ η ζωή μας. Έχουμε πάρα πολύ καταρρακωθεί αλλά απλώς μας δίνει δύναμη το μωρό.

Αντί να κλαίμε τα παιδιά, κλαίμε λίγη ώρα και μετά ερχόμαστε εδώ και κάνουμε τους καραγκιόζηδες για να μην καταλάβει τίποτα η μικρή. Της φερόμαστε όπως της φερότανε».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν μας έχει πάρει κανείς τηλέφωνο ούτε από τον δήμο ούτε από την περιφέρεια πουθενά να μας πει μια κουβέντα. Κανείς. Μόνο ο κόσμος βοηθάει».

Το ζευγάρι ετοιμαζόταν το καλοκαίρι να παντρευτούν και ταυτόχρονα να βαφτίσουν την κόρη τους.

«Χάσανε το πρώτο παιδί το παλέψανε, στεναχωρηθήκανε πάρα πολύ».

Ένα μήνα μετά το δυστύχημα η επτά μηνών κορούλα τους θα μεγαλώσει με τον παππού και την γιαγιά. Θα πάρει το όνομα Εμμανουέλα όπως λέγεται ο παππούς και ήταν και επιθυμία του πατέρα της.

«Ευτυχώς είμαστε και εμείς σχετικά μικροί σε ηλικία και είναι και αυτό ένα αβαντάζ να πάρουμε την επιμέλεια του παιδιού» λέει χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της ιστορίας 

Τα νερά είχαν φουσκώσει λόγων των έντονων βροχοπτώσεων που έπλητταν την Κρήτη στις 16 και 117 Φεβρουαρίου. Ένα τηλεφώνημα πολίτη κινητοποίησε την ΕΛ.ΑΣ και την Πυροσβεστική.

Τα τέσσερα άτομα βρίσκονταν σε γάμο και φαίνεται ότι υπερκτίμησαν τις δυνατότητες του αμαξιού τους και λόγω της υπερχείλισης του ποταμού παρασύρθηκαν.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε θαμμένο στη λάσπη, σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο και περιοχή με καλαμιές. Ακολούθησε νέα επιχείρηση με βαρύ όχημα για τη διαδικασία ανάσυρσης του οχήματος. Μετά από μιάμησι ώρα προσπαθειών το αυτοκίνητο ανασύρθηκε και άνδρες του ΕΚΑΒ κλήθηκαν να παραλάβουν τις σορούς.