Πάνω από 400.000 ευρώ τα χρήματα που πήραν για το «λάδωμα« των διπλωμάτων

Πάνω από 400.000 ευρώ τα χρήματα που πήραν για το «λάδωμα« των διπλωμάτων

Αύριο η απολογία των μελών του κυκλώματος που χορηγούσε πλαστά διπλώματα οδήγησης

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης θα δώσουν αύριο οι εννέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά διπλώματα οδήγησης.

Οι  φερόμενοι  ως μέλη της «σπείρας» ,υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής αλλά και ιδιώτες, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης παρέμειναν στο γραφείο του ανακριτή κατά της διαφθοράς για λίγα λεπτά και ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους .

Οι εννέα εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση:

  • τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης
  • τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα μέλη του κυκλώματος είχαν χορηγήσει παράνομες άδειες σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους, οι οποίοι  φέρονται να μην εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κατά μέσο όρο, αναλόγως την κατηγορία του διπλώματος, με το συνολικό εκτιμώμενο όφελος για τη συμμορία να προσδιορίζεται πάνω από 424.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να λάμβαναν χρηματικά ποσά και από υποψήφιους που συμμετείχαν στην κανονική διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους στις εξετάσεις. Τα ποσά αυτά φέρονται να κυμαίνονται από 550 έως 1.500 ευρώ, αναλόγως με την κατηγορία της άδειας ικανότητας οδήγησης.