Ο Ριμπολόβλεφ «ξηλώνει» τον Σκορπιό

Ο Ριμπολόβλεφ «ξηλώνει» τον Σκορπιό

Η ριζική ανακαίνιση και το αστρονομικό ποσό που θα ενοικιάζεται - Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες

Ριζικές αλλαγές ετοιμάζει ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού αφήνοντας πίσω το στίγμα που είχε δώσει στο νησί ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Τα συνεργεία έχουν πιάσει ήδη δουλειά προκειμένου η μεταφορά του γκαζόν και των δέντρων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Μαρτίου και στη συνέχεια, εφόσον τελειώσει και η διαδικασία έγκρισης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, θα ξεκινήσουν οι κατασκευές όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του νησιού, η ανάπλαση του χώρου θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου σε δύο χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2021, καθώς τα έργα θα διακόπτονται τα καλοκαίρια κατά τα διαστήματα που η οικογένεια Ριμπολόβλεφ και οι καλεσμένοι της θα βρίσκονται στον Σκορπιό.

Το πολυτελές resort το οποίο θα κατασκευαστεί θα χρησιμοποιηθεί αρχικά από την οικογένεια και τους φίλους της ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ενοικιάζεται  σε κροίσους από όλον τον κόσμο, με το τίμημα να αγγίζει το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ την εβδομάδα.

Στο νησί όπου έζησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης εργάζονται σήμερα περίπου 50 άτομα, κηπουροί, μηχανικοί, υπάλληλοι καθαριότητας και διοικητικό προσωπικό, που είναι ντόπιοι στην πλειονότητά τους ενώ όταν ολοκληρωθεί το έργο αναμένεται να φτάσουν τους 200.

Περίπου 60 δέντρα, υπεραιωνόβια πολλά από από αυτά, θα μεταφυτευτούν συνολικά σε άλλα σημεία του νησιού. Ελαιόδεντρα που βρίσκονται στο νησί για περισσότερα από 150 χρόνια, καθώς επίσης και καλλωπιστικά δέντρα, όπως κουμαριές και χαρουπιές θα μετακινηθούν. Η ίδια βαρύτητα έχει δοθεί και στη μετακίνηση του γκαζόν, από πλατύφυλλη αγριάδα, με το οποίο είναι καλυμμένα μεγάλα τμήματα του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»