Κατασχέθηκαν 80 κιλά κάνναβης σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία

Κατασχέθηκαν 80 κιλά κάνναβης σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία

Συνελήφθησαν τρία άτομα με την κατηγορία της κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης

Μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν έπειτα από μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 80 κιλά χασίς ενώ συνελήφθησαν 3 άτομα αλβανικής καταγωγής, με την κατηγορία της μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Στην Δροσοπηγή Κόνιτσας, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με την συνδρομή συνοριακών ακινητοποίησαν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο 25χρονοι.

Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 3 σάκοι με 50 δέματα ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 68 κιλών και 800 γραμμαρίων. Οι δύο νεαροί Αλβανοί που συνελήφθησαν φέρεται να είναι μέλη εγκληματικής ομάδας, που ασχολείται με την εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και την εν συνεχεία διακίνηση σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, στη Ηγουμενίτσα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 9 κιλά κάνναβης σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 25χρονος Αλβανός ο οποίος συνελήφθη. Ειδικότερα, στο χώρο των αποσκευών και συγκεκριμένα εντός της ρεζέρβας του οχήματος εντοπίστηκαν 6 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5 κιλών και 360 γραμμαρίων, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη σε πλαϊνή ταπετσαρία των πίσω καθισμάτων 4 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4 κιλών και 290 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...