Στη Βουλή η δικογραφία για τη συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα

Στη Βουλή η δικογραφία για τη συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα

Προκειμένου να αποφασισθεί αν θα αρθεί η ασυλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε η δικογραφία που σχηματίστηκε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, που αφορά στη συνομιλία του Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας η οποία είδε το φως της δημοσιότητας.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Πολάκη, προκειμένου να αποφασιστεί η άρση ή όχι της ασυλίας του, για το κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, με στόχο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο η καταγραφή της επίμαχης συνομιλίας, για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Πολάκης από την ATTICA BANK, να έγινε χωρίς συναίνεση, κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Μάλιστα, ο κεντρικός τραπεζίτης φέρεται να εξέφρασε την πεποίθηση, πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους και σύμφωνα με πληροφορίες, τον ενημέρωσε σχετικά, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να δώσει τη συναίνεση του.

Πάντως, από το βήμα της Βουλής ο κ. Πολάκης έχει αρνηθεί, ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον κ. Σουρνάρα, υποστηρίζοντας ότι επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της. «Πού είπα εγώ, ότι ηχογράφησα; Εγώ επιβεβαίωσα το δημοσίευμα. Καμία ηχογράφηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.