Την επιστροφή τους στο Στρατό ζητούν δυο υπαξιωματικοί που απολύθηκαν

Την επιστροφή τους στο Στρατό ζητούν δυο υπαξιωματικοί που απολύθηκαν

Προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Την ακύρωση της απόλυσης τους από το Στρατό ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας δυο υπαξιωματικοί οι οποίοι είδαν το δρόμο της εξόδου μετά από σχετικές αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ο πρώτος υπαξιωματικός τέθηκε εκτός Στρατού καθώς του καταλογίστηκε ότι κάνει χρήση ναρκωτικών γεγονός που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Στην προσφυγή του ισχυρίζεται πως άγνωστος έβαλε στο φαγητό του κάνναβη, χωρίς να το αντιληφθεί, με αποτέλεσμα να ανιχνευτεί η ναρκωτική ουσία στις εξετάσεις. Επιπλέον, επικαλείται το γεγονός πως για την ίδια υπόθεση αθωώθηκε από το Στρατοδικείο. Ο δεύτερος, μόνιμος  λοχίας (ΕΠ.ΟΠ.), απολύθηκε μετά από γνωμάτευση της Ανώτατης Στρατιώτης Υγειονομικής Επιτροπής η οποία αναφέρεται σε νευρολογική πάθησή.

Ο λοχίας προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια τα οποία δεν τον δικαίωσαν και στη συνέχεια στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αμφισβητώντας την κρίση του Εφετείου. Στην προσφυγή του επικαλείται ιατρικά πιστοποιητικά και γνωματεύσεις από τις οποίες, όπως αναφέρει, προκύπτει πως δεν πάσχει από την συγκεκριμένη πάθηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...