Πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ κατά του σχολικού εκφοβισμού

Πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ κατά του σχολικού εκφοβισμού

Ο Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για ένα φαινόμενο που προσβάλλει όλη την κοινωνία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης μίλησε για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών εναντίον ενός φαινομένου που προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία.

«Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού προσβάλλει όχι μόνο το σχολείο αλλά και ολόκληρη την κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στον ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, επισημαίνει ότι η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «μην κλικάρεις εν λευκώ» για το ασφαλές διαδίκτυο και τον σχολικό εκφοβισμό.

Καταξιωμένοι επιστήμονες σε συνεργασία με δήμους επισκέπτονται, στο πλαίσιο του προγράμματος, σχολεία και μιλούν με μαθητές για θέματα ασφαλούς διαδικτύου και σχολικού εκφοβισμού. Παράλληλα πραγματοποιούνται ημερίδες, εκπαιδευτικές συναντήσεις και σεμινάρια σε ολόκληρη την χώρα, με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων.

«Σκοπός μας είναι η δημιουργία σχολών γονέων όπου οι γονείς σε σταθερή βάση θα έχουν την ενημέρωση από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό» υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο κ. Πατούλης και προσθέτει: «η σημερινή ημέρα θα πρέπει να μας θυμίζει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό που πολλές φορές το αγνοούμε. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, είμαστε όλοι ίσοι. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται και η εμπέδωση του αισθήματος της ισότητας, είναι οι κύριες προϋποθέσεις για να περιορίσουμε του φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού».