Τα δικαιώματα της γυναίκας στο χώρο εργασίας

Τα δικαιώματα της γυναίκας στο χώρο εργασίας

Χρηστικός οδηγός της ΓΣΕΕ ενόψει της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου

Έναν χρηστικό οδηγό εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων (ΕΔΩ) για τη γυναίκα δημιούργησε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνομοσπονδίας.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και η ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο οδηγό, ώστε να βοηθήσει την κάθε εργαζόμενη να γνωρίζει και να διεκδικεί τα δικαιώματά της. «Με διαρκή σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση», η Συνομοσπονδία επισημαίνει, ότι θα συνεχίσει να έχει στη διάθεση των συνδικάτων και των εργαζομένων σε όλη την επικράτεια για κάθε ζήτημα πληροφόρησης, στήριξης και συλλογικής δράσης και στα θέματα διακρίσεων:

- Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ (www.kepea.gr).

- Το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/.

- Για τη συμβολή στην καλύτερη παρακολούθηση της εξέλιξης των καταγγελιών για άνιση μεταχείριση, τα σωματεία μπορούν να ενημερώνουν τη ΓΣΕΕ στο [email protected] για την υποβολή καταγγελιών στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τον Συνήγορο του Πολίτη, που αφορούν ζητήματα παράνομων διακρίσεων στην εργασία.

«Η δύναμη είναι στα χέρια μας, στα συνδικάτα και στους συλλογικούς αγώνες για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας φύλου, για την άρση των στερεοτύπων, για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων και την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλες και όλους» σημειώνει η ΓΣΕΕ.