Χιονοστιβάδες σημειώνονται στα Λευκά Όρη στην Κρήτη

Χιονοστιβάδες σημειώνονται στα Λευκά Όρη στην Κρήτη

Έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος χιονιού που παρασύρεται από την άνοδο της θερμοκρασίας

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν σε όλοι όσοι κινούνται ή έχουν εγκαταστάσεις κοντά σε χιονισμένες πλαγιές στα Λευκά Όρη της Κρήτης, όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται όλο και πιο συχνά χιονοστιβάδες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr, το φαινόμενο οφείλεται στον μεγάλο όγκο χιονιού που έχει συγκεντρωθεί, τα στρώματα του οποίου αποδυναμώνονται από την άνοδο της θερμοκρασίας. Μια τέτοια χιονοστιβάδα στην τοποθεσία «Καρβουνόλακκοι», ανάμεσα στην Πεμονιανή και Φρεδιανή Μαδάρα, αποθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο κ. Μανώλη Νικολούδη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από την χιονοστιβάδα γκρεμίστηκε κτίσμα και «παρασύρθηκαν» πολλά δέντρα. Επίσης μια ακόμη χιονοστιβάδα στο βόρειο τμήμα των Λευκών Ορέων «κατέγραψε» με τηλεφακό από τα Χανιά ο κ. Φίλιππος Τσαγάκης.


Όπως είπε στην ιστοσελίδα ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, Σταύρος Μπαδογιάννης, το φαινόμενο του σχηματισμού χιονοστιβάδων στα Λευκά Όρη δεν είναι συνηθισμένο, αλλά μπορεί να συμβεί και μάλιστα σε πολλά σημεία, καθώς υπάρχουν αρκετές πλαγιές με κλίση τέτοια, που μπορεί να προκληθεί χιονοστιβάδα.