Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης

Βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 21 κιλών και 399,7 γραμμαρίων ηρωίνης

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ηρωίνης σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομική επιχείρηση σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Μελίσσια, τρείς αλλοδαποί ηλικίας 40, 42 και 48 ετών και στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς ένας 32χρονος αλλοδαπός, όλοι μέλη της σπείρας. Επιπλέον συνελήφθη και μία 43χρονη ημεδαπή, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατόπιν συστηματικής έρευνας για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης και μετά από εξακριβώσεις χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας προφίλ, επετεύχθη ο εντοπισμός τους και διαπιστώθηκε η εγκληματική τους δράση. Επιπλέον αποκαλύφθηκε ο ρόλος εκάστου στη δράση της οργάνωσης και ειδικότερα ο αρχηγικός ρόλος του 32χρονου στην εύρεση των ποσοτήτων ηρωίνης και στην καθοδήγηση των υπολοίπων μελών.

Ο 40χρονος ήταν υπεύθυνος για τη διακίνηση των ναρκωτικών σε διάφορους άλλους διακινητές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ενώ ο 42χρονος και ο 48χρονος ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη των ποσοτήτων της ηρωίνης στην οικία τους. Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε οικίες, χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ποσότητα ηρωίνης βάρους 21 κιλών και 399,7 γραμμαρίων
- Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1 γραμμαρίου
- Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2,6 γραμμαρίων
- Τρεις ζυγαριές ακριβείας
- Το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ
- Εννέα κινητά τηλέφωνα
- Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.