Οι μπαλωθιές της Τσικνοπέμπτης του κόστισαν ακριβά

Οι μπαλωθιές της Τσικνοπέμπτης του κόστισαν ακριβά

Ένας 39χρονος καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα

Ακριβά πλήρωσαν το κέφι που έκαναν την Τσικνοπέμπτη πυροβολώντας με κυνηγετικό όπλο στος αέρα ένας 39χρονος και ένας 21χρονος στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα magnesianews.gr, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, όπου ο μεν 39χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και χρηματική ποινή 100 ευρώ για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, ενώ ο 21χρονος ανιψιός του σε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή για άσκοπους πυροβολισμούς.

Ο 21χρονος βρίσκονταν στο σπίτι του 39χρονου, όπου διασκέδαζαν λόγω Τσικνοπέμπτης και αφού κατανάλωσαν αλκοόλ, πήρε το δίκαννο που κατείχε παράνομα ο 39χρονος και πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές. Γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία και αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τον νεαρό για άσκοπο πυροβολισμό και τον 39χρονο για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ το όπλο κατασχέθηκε.

Απολογούμενος ο 21χρονος ανέφερε, ότι πυροβόλησε λόγω της ημέρας, αφού είχαν ψήσει και διασκέδαζαν με άλλα μέλη της οικογένειας του, ενώ εξέφρασε την μεταμέλεια του για το περιστατικό. Ο 39χρονος πατέρας τριών παιδιών και προσεχώς ενός τέταρτου, υποστήριξε πως το όπλο το είχε για κυνήγι και το έδωσε στον ανιψιό της συζύγου του, για να πυροβολήσει στον αέρα, ευρισκόμενοι και οι δύο σε ευθυμία. Ακόμα είπε, πως είχε υποβάλλει αίτηση για να βγάλει άδεια κυνηγίου, που το κατείχε παράνομα από το 2016 και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του συγγενή του.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου είπε στον 39χρονο, ότι έπρεπε ως μεγαλύτερος να αποτρέψει το νεαρό από το να πυροβολήσει, με την εισαγγελέα της έδρας να ζητά να κριθούν και οι δύο ένοχοι για τις πράξεις που τους καταλογίζονταν και να επιβληθεί στον 21χρονο ποινή 6 μηνών με αναστολή και στον 39χρονο ποινή 5 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 200 ευρώ.