Διορθώσεις του BBC στο άρθρο περί «μακεδονικής μειονότητας»

Διορθώσεις του BBC στο άρθρο περί «μακεδονικής μειονότητας»

Τι άλλαξε μετά το σάλο που προκλήθηκε

Διορθώσεις έκανε το BBC στο άρθρο του για την «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, μετά την επιστολή που έστειλε στο βρετανικό δίκτυο ο Έλληνας πρέσβης στη Βρετανία.

Το βρετανικό δίκτυο προσέθεσε χθες 1η Μαρτίου, στο τέλος του άρθρου του, μία υποσημείωση στην οποία αναφέρεται:

«Τα όσα αναφέρονται στο άρθρο έχουν διευκρινιστεί σε δύο σημεία. Ένα λάθος που αφορά μια αλλαγή στο «Μακεδονικό» σύνταγμα έχει αφαιρεθεί και έχουν προστεθεί περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την ελληνική θέση σχετικά με την σλαβόφωνη κοινότητα συμπεριλαμβανομένου ενός link στην επιστολή που έλαβε το BBC από τον Έλληνα πρέσβη στη Μεγάλη Βρετανία».

Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει σάλο. Η συντάκτρια του επίμαχου ρεπορτάζ του BBC Μαρία Μαργαρώνη, μίλησε στον ΑΝΤ1 και τον Ισάακ Καριπίδη για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά το δημοσίευμα.

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω δεχθεί τόσα πολλά μηνύματα», είπε χαρακτηριστικά η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος που έχει γεννηθεί στο Λονδίνο. «Δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις», συμπλήρωσε. «Η συγκεκριμένη άποψη έχει δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν όχι μόνο σε βρετανικά, αλλά και σε άλλα ΜΜΕ», επισήμανε.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Ισάακ Καριπίδης, η συνέντευξη στο άρθρο είχε ληφθεί από το περασμένο καλοκαίρι και προκύπτει το ερώτημα, γιατί δημοσιοποιήθηκε μετά τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η δημοσιογράφος, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, αφού συμβουλευτεί πρώτα τους αρχισυντάκτες της, ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας να απαντήσει στα πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...