Ακατάλληλη για τα λεωφορεία η γέφυρα του Στρατού στον Πλατανιά

Ακατάλληλη για τα λεωφορεία η γέφυρα του Στρατού στον Πλατανιά

Προβληματισμός στις τοπικές αρχές ενόψει της τουριστικής σαιζόν

«Πονοκέφαλο» στη δημοτική αρχή, τους παράγοντες του τουρισμού και τους κατοίκους του Πλατανιά προκαλεί η είδηση, ότι στη γέφυρα του Στρατού που τοποθετήθηκε στην παλαιά εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου, είναι απαγορευτική η διέλευση λεωφορείων.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα flashnews.gr, η γέφυρα μονής κυκλοφορίας έχει όριο βάρους 10 τόνων. Αυτό πρακτικά σημαίνει, οτι είναι ακατάλληλη για όλα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τα τουριστικά πούλμαν, τα οποία χωρίς επιβάτες το ελάχιστο βάρος τους αγγίζει τους 12 τόνους.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης Μιχάλη Τσουπάκη, η διέλευση από τη γέφυρα θα μπορεί να γίνεται από mini-bus, όχι όμως από τα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να τινάζονται στον «αέρα» τα δρομολόγια που εξυπηρετούσαν μέχρι πρότινος, μέσω της γέφυρας του Πλατανιά, τόσο τους κατοίκους όσο και τους μαθητές της περιοχής.

Σήμερα, η διοικηση του ΚΤΕΛ συναντήθηκε με το δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη και τον ταξίαρχο Μ. Κλούβα, υπεύθυνο για την τοποθέτηση των γεφυρών Mπέλεϋ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει ευρεία συνάντηση μεταξύ φορέων του τουρισμού και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για το πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.