Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις στα Τζουμέρκα

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις στα Τζουμέρκα

Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιοχή

Εξαρθρώθηκαν δύο διαφορετικές εγκληματικές ομάδες, τα μέλη των οποίων, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων και Νικολάου Σκουφά, καθώς και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, μετά από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 8 από τα εννιά μέλη της 1ης ομάδας, ανάμεσα τους και ο φερόμενος ως αρχηγός, τα οποία δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και μετέπειτα εμπορία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες της 1ης εγκληματικής ομάδας εμπλέκονται σε τουλάχιστον 150 αγοραπωλησίες, περίπου 5 κιλών κάνναβης, τους τελευταίους 3 μήνες.

Από την 2η ομάδα, συνελήφθησαν τα πέντε 5 από τα 6 μέλη της, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της στέλεχος. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται, ότι δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ηρωίνης και ναρκωτικών φαρμάκων, διακινώντας τουλάχιστον 200 φορές, περίπου 500 γραμμάρια ηρωίνης, τους τελευταίους τρεις μήνες. Οι συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Νικολάου Σκουφά και Αρταίων.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 104 δενδρύλλια κάνναβης, σε φυτώριο και σε γλάστρες, ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης, ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά, χρηματικό ποσό, κυνηγετικά όπλα και φυσίγγια. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων.