Εισαγγελέας για την εκδίωξη ηλικιωμένου από γηροκομείο λόγω ομοφυλοφιλίας

Εισαγγελέας για την εκδίωξη ηλικιωμένου από γηροκομείο λόγω ομοφυλοφιλίας

Ο οίκος ευγηρίας φέρεται να έδιωξε τον τρόφιμο λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ηλικιωμένος φέρεται να απομακρύνθηκε από γηροκομείο στην περιοχή των Καλαβρύτων, γιατί ήταν ομοφυλόφιλος.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Καλαβρύτων. Στόχος της έρευνας είναι, να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί και αδίκημα, που τιμωρείται από τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Η καταγγελία έγινε από δομή του Δήμου Πατρέων και αφορούσε ηλικιωμένο, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και κρίθηκε αναγκαία η φιλοξενία του σε ίδρυμα. Έτσι, οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ήρθαν σε επαφή με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο», η οποία βρίσκεται στα Καλάβρυτα και υπάγεται στη Μητρόπολη.

Ωστόσο, η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηλικιωμένος εκδιώχθηκε από το ίδρυμα, γιατί είναι ομοφυλόφιλος. Πάντως, οι αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υποχρέωσαν τους υπεύθυνους να τον πάρουν πίσω, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να παραμείνει στο γηροκομείο.