Παρίστανε τον εργολάβο, έκλεινε δουλειές και εξαφανιζόταν με τις προκαταβολές

Παρίστανε τον εργολάβο, έκλεινε δουλειές και εξαφανιζόταν με τις προκαταβολές

Ξεγέλασε τουλάχιστον 8 άτομα στο Ηράκλειο και τα Ανώγεια

Ένας 43χρονος άνδρας παρίστανε τον εργολάβο σε Κρητικούς, έκλεινε δουλειές, έπαιρνε την προκαταβολή και στη συνέχεια γινόταν «καπνός», όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό συνέβαινε για περίπου 3 χρόνια, ώσπου οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν ο 43χρονος εμφανίστηκε σε έναν Ηρακλειώτη, που ήθελε να κάνει κάποιες εργασίες στο σπίτι του.

Αφού μίλησαν, «έκλεισαν» την δουλειά και ο 43χρονος του ζήτησε κάποια χρήματα προκαταβολή, ώστε να κανονίσει εργάτες και αγορά υλικών. Ο ανυποψίαστος Ηρακλειώτης έδωσε τα χρήματα και περίμενε να έρθει να ξεκινήσει την δουλειά. Όταν ο 43χρονος εξαφανίστηκε, ο άτυχος άνδρας κατάλαβε, ότι είχε πέσει θύμα εξαπάτησης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο «μαϊμού» εργολάβος μέχρι τον Μάρτιο του 2018 είχε χτυπήσει 8 ακόμα φορές με τον ίδιο τρόπο. Έκλεινε δουλειές με τα υποψήφια θύματά του, πέντε στο Ηράκλειο και δύο στα Ανώγεια, έπαιρνε προκαταβολή και εξαφανιζόταν. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 4.000 ευρώ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και αναλύοντας τον τρόπο δράσης του 43χρονου, οι αστυνομικοί κατάφεραν και εξιχνίασαν τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιώντας τον δράστη. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...