Τι κατέθεσε ο Τσουκάτος για τα 16 δισ. δρχ. στο ΠΑΣΟΚ

Τι κατέθεσε ο Τσουκάτος για τα 16 δισ. δρχ. στο ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην "στρατηγός" του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ενώπιον της εισαγγελέως διαφθοράς

Άνοιξε η αυλαία της έρευνας για τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ την προεκλογική περίοδο του 2000 με την κατάθεση του Θεόδωρου Τσουκάτου.

Οι αναφορές του πρώην "στρατηγού" του ΠΑΣΟΚ στην απολογία του στη δίκη για την υπόθεση της Siemens για χρηματοδότηση 16 δισ. δραχμές στάθηκαν αφορμή για την εισαγγελική έρευνα. Σύμφωνα με πληρφορίες, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ στην δίωρη κατάθεση του ενώπιον της εισαγγελέως διαφθοράς επανέλαβε, όσα ανέφερε στην απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδωλιο του οποίο είναι κατηγορούμενος για το αδίκημα της δωροδοκίας που αφορά 1 εκατ. γερμανικά μάρκα, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο χρησιμοποίησε για να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ ενόψει της υπογραφής της σύμβασης 8002.

Ο κ. Τσουκάτος φέρεται να είπε, ότι τα χρήματα ήταν χορηγίες ιδιωτών, οι οποίες δόθηκαν στο ΠΑΣΟΚ προεκλογικά. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τις εταιρίες που επιχορήγησαν το ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας και δεν τις κατονόμασε.

Σχετικά με το που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα, ο κ. Τσουκάτος φέρεται να υποστήριξε, ότι δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος κλπ, ενώ διευκρίνησε, ότι από τα 16 δισ. δραχμες που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση.

Τέλος, φέρεται να επέμεινε, ότι από το 2008 -όταν άνοιξε η έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens- είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τις ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο, χωρίς ωσροσο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.

Τέλος, σύμφωνα πληρφορίες ο κ. Τσουκάτος επανέλαβε, ότι ο τότε Προεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημιτης, δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος.