Τι κατέθεσε ο Στουρνάρας στον εισαγγελέα για τον Πολάκη

Τι κατέθεσε ο Στουρνάρας στον εισαγγελέα για τον Πολάκη

Στο πλαίσιο της έρευνας για παράνομη καταγραφή της μεταξύ τους τηλεφωνικής επικοινωνίας

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιαννης Στουρνάρας, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Η κατάθεση του κεντρικού τραπεζίτη διήρκησε περισσότερο από 2 ώρες, με τις πληροφοριες να αναφέρουν, ότι εξέφρασε την πεποίθηση του, πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους σχετικά με το δάνειο των 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφοριες, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε, ότι ο κ. Πολάκης του είπε, ότι τον καταγράφει, αλλά ο ίδιος δεν έδωσε τη συναίνεση του. "Να ξέρεις σε καταγράφω" φέρεται να του είπε.

Στην κατάθεση του ο κ. Στουρνάρας φέρεται να επικαλείται τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην ΕΡΤ, όπου ανέφερε, ότι ο ίδιος εδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Μάλιστα, εμφανίζεται να επισημαίνει, οτι ο υπουργός δεν μπορούσε από μνήμης να μεταφέρει με τέτοια πιστότητα τη συνομιλίας τους. Επιπλέον, υπογράμμισε πως ο κ. Πολάκης ανακάλεσε, ότι προέβει σε καταγραφή, μόνο όταν έγινε γνωστό, ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πραξη.

Ο κεντρικός τραπεζίτης φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεση του, πως στην περίπτωση που δεν ήθελε να τον καταγράψει, μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο, στο οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής και όχι σε συμβατικό τηλέφωνο. Ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές τους και αν δικογραφια θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...