Χιονοθύελλα και πολικές θερμοκρασίες στην Εύβοια

Χιονοθύελλα και πολικές θερμοκρασίες στην Εύβοια

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» έχει χτυπήσει για τα καλά και την Εύβοια, σύμφωνα με το tvstar.gr.

Οι αρχές της Περιφέρειας και των Δήμων της κεντρικής και της Βόρειας Εύβοιας παλεύουν με την χιονοθύελλα και τις πολικές θερμοκρασίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται από την Στενή και πάνω, στο δρόμο για τους Στρόπωνες, όπου ο εκχιονιστικός στόλος των μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας δίνει μάχη με τους ανέμους και το δυνατό χιόνι που πέφτει για να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Μέχρι στιγμής συνιστάται η μετακίνηση των οδηγών που έχουν τετρακίνητα αυτοκίνητα και μόνο για έκτακτες ανάγκες. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην κεντρική γραμμή της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα από χθες το βράδυ το χωριό Στρόπωνες, Μετόχι και Αγία Ειρήνη. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθούν να το αποκαταστήσουν, επειδή όμως θέλει χρόνο πολύ κοιτάζουν να δώσουν εναλλακτική λύση.

Χιόνι έχει πέσει και στην Βόρεια Εύβοια, σχεδόν σε όλα τα ορεινά χωριά. Η μετακίνηση των οχημάτων γίνεται σε όλο το επαρχιακό δίκτυο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Υπάρχει απαγόρευση των φορτηγών και γενικότερα των βαρέων οχημάτων στις περιοχές της Αγίας Άννας, των Ροβιών και του Βουτά.

Το κεντρικό οδικό δίκτυο της Εύβοιας Χαλκίδας-Αιδηψού αν και έχει δεχθεί μεγάλο όγκο χιονιού, είναι ανοιχτό για όλα τα οχήματα.

Συνολικά στην Εύβοια επεμβαίνουν πάνω από 60 μηχανήματα της Περιφέρειας που επικοινωνούν μεταξύ τους με GPS για καλύτερο και ταχύτερο συντονισμό, ενώ συδράμουν μηχανήματα των δήμων που έχουν πληγεί, τα σώματα ασφαλείας και οι εθελοντικές ομάδες διάσωσης.