Η τιμωρία της ΑΕΚ στην Ευρώπη για τα επεισόδια με τον Άγιαξ

Η τιμωρία της ΑΕΚ στην Ευρώπη για τα επεισόδια με τον Άγιαξ

Ένας χρόνος με αναστολή και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών

Η ΑΕΚ έμαθε σήμερα από την UEFA την τιμωρία της για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Άγιαξ, για τους ομίλους του Champions League.

Η Ένωση τιμωρήθηκε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία με δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών και έναν χρόνο αποκλεισμό με διετή αναστολή.

Αυτό σημαίνει ότι ο «δικέφαλος» θα συμμετέχει και την επόμενη σεζόν κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα αποφύγει μια τιμωρία που θα μπορούσε να φέρει μεγάλο πλήγμα και στον οικονομικό τομέα, αλλά και σε επίπεδο πρεστίζ.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι της ΑΕΚ και οι οπαδοί της θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στα ματς της ομάδας τους τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς το παραμικρό επεισόδιο θα ενεργοποιήσει αυτόματα την ποινή.

Στην πρωταθλήτρια Ελλάδας γνώριζαν ότι το ενδεχόμενο αποκλεισμού από τις διοργανώσεις της UEFA ήταν ένα αρκετά πιθανό σενάριο και για τον λόγο αυτό δούλεψαν την υπόθεση χωρίς να ψάξουν δικαιολογίες για όσα συνέβησαν στο ματς με τους Ολλανδούς, παρότι και από πλευράς φιλοξενούμενων υπήρχαν προκλήσεις.

Η Πειθαρχική Επιτροπή αναγνώρισε τις ευθύνες και της Αστυνομίας και των αντιπάλων οπαδών, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η ΠΑΕ είχε να επιδείξει... καλή διαγωγή σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, τόσο της σεζόν 2018-19 όσο και σε αυτά της αγωνιστικής περιόδου 2017-18, με τους «κιτρινόμαυρους» να λαμβάνουν εύσημα από την UEFA.

Επίσης, στη χθεσινή ακρόαση της ΑΕΚ, όπου παρέστησαν οι Μηνάς Λυσσανδρου και Αγγελική Αρκάδη, δόθηκε η δέσμευση για δρομολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών, προκειμένου στο μέλλον να διοργανωθούν με πιο ασφαλή τρόπο τα παιχνίδια.