Επιχείρησε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας… βίδες

Επιχείρησε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας… βίδες

Μετανάστης στη Λέρο όταν απορρίφθηκε το αίτημα του χορήγησης ασύλου

Να βάλει τέλος στη ζωή του καταπίνοντας δύο βίδες και έναν αναπτήρα επιχείρησε ένας 25χρονος μετανάστης στη Λέρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 25χρονος κρατούνταν στο Κέντρο Μεταναστών στο νησί της Λέρου. Όταν πληροφορήθηκε, ότι το αίτημα ασύλου που είχε καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, απορρίφθηκε και ότι σύντομα θα ξεκινούσε η διαδικασία μεταφοράς του σε κέντρο κλειστού τύπου, αντέδρασε έντονα και το αποτέλεσμα ήταν να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Άλλοι μετανάστες στο κέντρο ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου. Εκεί, οι γιατροί ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, όπου και δόθηκε εντολή να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Ρόδου, προκειμένου να γίνει σχετική επέμβαση και να αφαιρεθούν οι βίδες κι ο αναπτήρας που βρίσκονταν στο στομάχι του.

Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε από τη Λέρο συνοδεία γιατρού και στο νοσοκομείο της Ρόδου βρίσκονταν σε ετοιμότητα το αρμόδιο τμήμα με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, όπου πραγματοποίησαν διαδικασία γαστροσκόπησης, καταφέρνοντας έτσι να αφαιρέσουν από το στομάχι του γρήγορα τα ξένα αντικείμενα. Μετά την επιτυχή επέμβαση, ο νεαρός μετανάστης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου εκτός κινδύνου.