Η ΠΟΕΔΗΝ μήνυσε τον Πολάκη επειδή τους είπε «τσόλια»

Η ΠΟΕΔΗΝ μήνυσε τον Πολάκη επειδή τους είπε «τσόλια»

Ζητά αποζημίωση 270.000 ευρώ

Αποζημίωση ύψους 270.000 ευρώ διεκδικεί η ΠΟΕΔΗΝ με αγωγή που κατέθεσε κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή τον χαρακτηρισμό «τσόλια» που διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε βάρος των συνδικαλιστών.

Στην αγωγή που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ κάνουν λόγο για «συστηματική προσβολή της προσωπικότητας τους» στις δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού οι οποίες, όπως αναφέρουν  «θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν».

«Δεν είναι η πρώτη φορά, που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη εις βάρος του κυρίου Πολάκη και κάτι μας λέει, ότι με τον τρόπο, που αντιμετωπίζει τους θεσμούς ο κύριος Υπουργός δεν θα είναι και η τελευταία» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτοντας «ότι τα χρήματα, που θα μας επιδικαστούν θα δοθούν με την μορφή δωρεάς στον πολύπαθο χώρο της υγείας, τον οποίο υπηρετούμε εδώ και πολλά χρόνια. Εξάλλου μας οφείλει ήδη 25.000€ για τα οποία έχει καταδικασθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο και έχει προσφύγει στο Εφετείο προσπαθώντας να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντί μας».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος υπογράμμισε πως το ποσό που θα επιδικαστεί θα δοθεί για να καλυφθούν ανάγκες των νοσοκομείων. «Δεν είμαστε δικομανείς, δεν θέλουμε να πλουτίσουμε» είπε και συμπλήρωσε «Θα καταθέσουμε και άλλες αγωγές και μηνύσεις και ο κ. Πολάκης θα χρειαστεί και άλλα δάνεια για να πληρώσει και εμάς και άλλους. Όταν ξεπεζέψει από το καλάμι της εξουσίας, θα είναι εντελώς μόνος»

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Παπαναστάσης αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τόνισε: «Μας εξυβρίζει ασύστολα με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν  με τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας».

Η αγωγή σε βάρος του κ. Πολάκη φέρει την υπογραφή συνολικά 18 στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ με τον κ. Γιαννάκο να ζητεί το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ ενώ οι υπόλοιποι από 10.000 ευρώ ο καθένας.

1
σχόλιο
  1. avatar φροιξος

    σας ετρωγε ο @@@@@ σας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...