Απαλλάχθηκε της κατηγορίας για φοροδιαφυγή ο Φουστάνος

Απαλλάχθηκε της κατηγορίας για φοροδιαφυγή ο Φουστάνος

Κατέβαλε 400.000 ευρώ που του καταλογίστηκαν από το 2010 και μετά

Απαλλακτική για τον πλαστικό χειρουργό Ανδρέα Φουστάνο ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάστηκε για παλαιό καταλογισμό φοροδιαφυγής.

Το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του γιατρού από τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς αποδείχθηκε πως πλέον δεν έχει καμία οφειλή στο Δημόσιο. Σε βάρος του χειρουργού είχε καταλογιστεί από την εφορία φοροδιαφυγή περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, η οποία αφορούσε έλεγχο για χρονικό διάστημα 13 ετών, υπόθεση που είχε προκαλέσει δεκάδες δημοσιεύματα στον Τύπο για τον πολύ γνωστό πλαστικό.

Το δικαστήριο σήμερα έκρινε, ότι οι πράξεις που αφορούσε η κατηγορία, όσον αφορά τα έτη έως το 2010, έχουν παραγραφεί. Για το επόμενο διάστημα, που αφορά έτη από το 2010 και μετά, διενεργήθηκε επανέλεγχος και καταλογίστηκε οφειλή 400.000 ευρώ, το οποίο ο γιατρός έχει ήδη καταβάλει. Η πλήρης εξόφληση του ποσού επικυρώθηκε στο δικαστήριο και από έγγραφο του ΚΕΦΟΜΕΠ, το οποίο βεβαιώνει πως ο πλαστικός χειρουργός δεν έχει ουδεμία οφειλή στο Ελληνικό Δημόσιο.