Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση του κοσμηματοπώλη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση του κοσμηματοπώλη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

«Η αιτία θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου είναι άσχετη, ξένη και ασύνδετη προς την κρινόμενη συμπεριφορά του εντολέα μου»

«Η αιτία θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου είναι άσχετη, ξένη και ασύνδετη προς την κρινόμενη συμπεριφορά του εντολέα μου» υποστηρίζει η υπεράσπιση του κοσμηματοπώλη, που φέρεται ως ένας από τους πρωταγωνιστές του θανάτου του Ζακ, επικαλούμενη την έκθεση που συνέταξε ο τεχνικός σύμβουλος της.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Χάρης Αναγνωστόπουλος «Από την ενδελεχή αξιολόγηση όλων των ιατροδικαστικών ευρημάτων (νεκροψία-νεκροτομή, ιστολογικές, τοξικολογικές εξετάσεις) καταδεικνύεται η μονόπλευρη και επιλεκτική προσέγγιση της μέχρι τώρα διάγνωσης της αιτίας θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, στην οποία παραλείπεται αυθαιρέτως να συνεκτιμηθούν τα συντρέχοντα συνοδά στοιχεία, ο υποχρεωτικός συνυπολογισμός των οποίων οδηγεί πλήρως αιτιολογημένα και εμπεριστατωμένα στο συμπέρασμα, ότι η αιτία θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου είναι άσχετη, ξένη και ασύνδετη προς την κρινόμενη συμπεριφορά του εντολέα μου».

Μέσω της έκθεση του τεχνικού συμβούλου, η υπεράσπιση του κοσμηματοπώλη αποδίδει το θάνατο του άτυχου άνδρα σε ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που δεν έχουν καμία σχέση με τον άγριο ξυλοδαρμό τον οποίο υπέστη ενώ επιρρίπτειευθύνες στο ίδιο το θύμα εξαιτίας της ελάχιστης χρήσης αλκοόλ, που εντοπίστηκε στο αίμα του. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης προχώρησε σε λανθασμένα συμπεράσματα στο δικό του πόρισμα.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστική γνωμοδότηση του πραγματογνώμονα, Παντ. Αλεξάνδρου, που διορίστηκε από την πλευρά του κοσμηματοπώλη, υποστηρίζει ότι «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος απεβίωσε λόγω ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων από καρδιακή αρρυθμία ή/και από αγγειόσπασμο σε έδαφος α) καρδιακής ανεπάρκειας, η οποία αποδεικνύεται από την ιστολογική εξέταση των πνευμόνων, στον οποίο διαπιστώνονται κύτταρα καρδιακής ανεπάρκειας, β) βαρείας ηπατικής βλάβης και γ) συνδρόμου της επίκτητης ανοσοανεπάρκειας σε συνδυασμό με τη χρήση αιθυλικής αλκοόλης». Παράλληλα, καταλήγει ότι «σε κάθε περίπτωση οι κακώσεις που υπέστη στα μαλακά μόρια δε μπορεί να έχουν αιτιώδη συνάφεια με τις ήδη προεγκατασταθείσες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, οι οποίες είχαν προδιαγεγραμμένη πορεία αυτοτελή και ανεξάρτητη και μη αναστρέψιμη εξαιτίας των όλως βαρέων συντρεχόντων επιβαρυντικών παραγόντων και νοσημάτων του θανόντος».

Από την πλευρά του το περιβάλλον της οικογένειας του Ζακ χαρακτηρίζει τη θέση που προβάλλει ο κατηγορούμενος αντιεπιστημονική και αντίθετη προς τα νεκροτομικά ευρήματα, αλλά και εκείνα των τοξικολογικών εξετάσεων.