Συνελήφθη ο ληστής των αρτοποιείων

Συνελήφθη ο ληστής των αρτοποιείων

Εισέβαλε σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία και με απειλές αποσπούσε τις εισπράξεις

Για ληστείες σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία κατηγορείται 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο Χαϊδάρι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ αναζητείται ο 35χρονος συνεργός του.

Το τελευταίο δίμηνο η αστυνομία συγκρότησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, που διέπραττε ληστείες σε περιοχές της δυτικής Αττικής. Ως προς τον τρόπο δράσης του, ο 36χρονος κινούμενος με μοτοσικλέτα πλησίαζε αρχικά σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία. Στη συνέχεια έμπαινε σε αυτά, φορώντας είτε καπέλο και γυαλιά, είτε κράνος μοτοσικλετιστή και προσποιούμενος ότι φέρει όπλο μέσα στο μπουφάν του, απειλούσε τους υπαλλήλους και αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις ληστειών σε διάφορες περιοχές της δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα). Σημειώνεται, ότι κατά το παρελθόν ο 36χρονος είχε συλληφθεί για τη διάπραξη ίδιων αδικημάτων και είχαν εξιχνιαστεί 21 περιπτώσεις ληστειών.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.