Ιερέας εξαφανίστηκε με… εικόνες και 140.000 ευρώ

Ιερέας εξαφανίστηκε με… εικόνες και 140.000 ευρώ

Ο ιερώμενος πέταξε τα ράσα μετά την έρευνα που ξεκίνησε ο νέος Μητροπολίτης

Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Τυρνάβου και όχι μόνο, η υπόθεση ιερέα, ο οποίος πέταξε τα ράσα και εξαφανίστηκε μαζί με κάποιες εικόνες του ναού, αφήνοντας και έλλειμμα στην ενορία 140.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εν λόγω ιερέας ήταν γνωστός για τις πράξεις του, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, ωστόσο κανείς δεν είχε το θάρρος και τη δύναμη να τα ξεσκεπάσει. Με την ανάληψη της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου από τον κ. Ιερώνυμο, άλλαξαν τα πράγματα και όλα αυτά που συνέβαιναν στην τοπική εκκλησία και προκαλούσαν σοβαρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, άρχισαν να ερευνώνται.

Μέσα από την έρευνα έγινε γνωστό, ότι υπάρχει έλλειμμα στην ενορία, που αγγίζει τα 140.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα απουσιάζουν από την φυσική τους θέση κάποιες εικόνες. Μια εξ αυτών έχει ιδιαίτερη αξία για την ηγεσία της Μητρόπολης. Στον φερόμενο ως πρωταγωνιστή αυτής της υπόθεσης δόθηκε διορία να παραδώσει τα κλειδιά από το σπίτι που διέμενε στο κέντρο του Τυρνάβου και το οποίο ανήκει στη Μητρόπολη.

Αυτό δεν έγινε και τότε η Μητρόπολη άνοιξε το σπίτι και βρήκε κάποιες από τις εικόνες, που απουσίαζαν από την εκκλησία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιστραφεί ούτε τα χρήματα, ούτε οι εικόνες και η Μητρόπολη που είναι ενήμερη για την όλη κατάσταση, φέρεται αποφασισμένη με την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας, να παραδώσει όλα τα στοιχεία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, με σκοπό να διερευνηθούν και εφόσον προκύπτουν ποινικές ευθύνες να αποδοθούν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...