Κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε προβλήτα στον Πειραιά

Κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε προβλήτα στον Πειραιά

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου

Μικρές υλικές ζημιές στο κρουαζιερόπλοιο «Viking Jupiter» και τον προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά προκλήθηκαν από την πρόσκρουση σε αυτόν του Νορβηγικού πλοίου κατά τον κατάπλου του σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα το κροαυζιερόπλοιο στο οποίο επέβαιναν 607 επιβάτες και 483 άτομα πλήρωμα, προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά στον προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν στρεβλώσεις στην δεξιά πλευρά του ακροπρυμναίου πτερυγίου εξάλων, καθώς και μικρό ρήγμα περίπου 10 εκατοστών.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την πρόσκρουση αποκολλήθηκαν τρία ελαστικά παραβλήματα και προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στον προβλήτα μήκους περίπου 15 μέτρων.

Το «Viking Jupiter» συνοδευόταν από τα ρυμουλκά «Παντοκράτωρ», «Πλατυτέρα» και «Πάνθηρ Ζ», ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.