Στο «σκαμνί» ιερέας για ασέλγεια σε 20χρονο με βαριά νοητική στέρηση

Στο «σκαμνί» ιερέας για ασέλγεια σε 20χρονο με βαριά νοητική στέρηση

Ο ιερωμένος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 6 χρόνια κάθειρξη με αναστολή

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας θα εκδικαστεί αύριο Τετάρτη η υπόθεση ιερέα από τη Θεσσαλονίκη, που είχε ασελγήσει σε βάρος 20χρονου παιδιού με βαριά νοητική στέρηση σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, το περιστατικό είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2009, όταν ο ιερέας ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητό του και έχοντας προορισμό την Ευρυτανία, σταμάτησε στην περιοχή όπου διέμενε o νεαρός. Τότε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος είχε δει τον 20χρονο στην πλατεία, όπου έπαιζε με άλλα παιδιά και του ζήτησε να του δείξει, που είναι το ξενοδοχείο όπου θα περνούσε τη νύχτα.

Του πρότεινε μάλιστα να τον πάρει με το αυτοκίνητό του, για να του πει, που είναι το ξενοδοχείο που έψαχνε. Όμως με την επιβίβαση του νεαρού στο αμάξι, ο ιερέας φέρεται να του πρότεινε μια βόλτα στη θάλασσα, όπου και προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του. Το παιδί ταράχτηκε και του ζήτησε να τον επιστρέψει σπίτι του, όπως και έγινε. Εκεί αποκάλυψε στους δικούς του, τι είχε συμβεί, με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει στα Δικαστήρια.

Σε πρώτο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς που εκδίκασε την υπόθεση, έκρινε ένοχο τον ιερέα καταδικάζοντάς τον σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 6 ετών. Αποφάσισε όμως η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...