Την Πέμπτη η συνάντηση Υπουργείου- αγροτών για την αποκλιμάκωση

Την Πέμπτη η συνάντηση Υπουργείου- αγροτών για την αποκλιμάκωση

«Ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής»

Λίγες ώρες μετά την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων και τον αποκλεισμού της Εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης στον κόμβο του Πλατυκάμπου, από το μπλόκο της Νίκαιας, ήρθε η ανακοίνωση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επικείμενη συνάντηση των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα, το ραντεβού ορίστηκε για την προσεχή Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, στο Υπουργείο, και πέρα από τον κ. Αραχωβίτη, θα συμμετάσχουν η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η δήλωση του Υπουργού κ. Σταύρου Αραχωβίτη αναφέρει:

«Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στον διάλογο. Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά. Ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας.

Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε στην διαρκή και αγαστή συνεργασία του αγροτικού κόσμου και των οργανώσεών του, προκειμένου από κοινού να δώσουμε την ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή.

Ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής».

Λίγη ώρα αργότερα, ανακοίνωσε εξέδωσε και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων όπου σημειώνει:

«Κάτω από την πίεση των μπλόκων και της κλιμάκωσης των τελευταίων ημερών σε πανελλαδικό συντονισμό, η κυβέρνηση τελικά δέχθηκε συνάντηση με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων σε επίπεδο κυβερνητικού κλιμακίου αποτελούμενο από τους κ.κ Σταύρο Αραχωβίτη, Σωκράτη Φάμμελο, Τάσο Πετρόπουλο, Κατερίνα Παπανάτσιου για την Πέμπτη 14/2 στις 6:30μμ στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της εξόδου από τα μνημόνια και της ανάκαμψης της οικονομίας, όπως η κυβέρνηση επικαλείται και ψήφισε στον πρόσφατο προϋπολογισμό κονδύλι ύψους 1 δισ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο ή επιστροφή φόρου καυσίμων σε μερικές δεκάδες εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, κλινικές και αεροπορικές εταιρείες, την καλούμε να δείξει την ίδια ευαισθησία και να δώσει λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...