Απαλλάχθηκαν της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης για τα όπλα

Απαλλάχθηκαν της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης για τα όπλα

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων έκρινε και τους 27 αθώους

Αθώοι για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν όλοι όσοι κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων για παράνομη εισαγωγή και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα flashnews.gr, η δίκη oλοκληρώθηκε, με τους 27 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και τρεις αστυνομικοί, να απαλλάσσονται από την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία. Από τους 27 οι 19 κρίθηκαν αθώοι για ολες τις κατηγοριες. Οι αλλοι οκτώ κρίθηκαν ένοχοι, οι επτά σε βαθμο πλημμελήματος και ένας, στην κατοχή του οποιου είχε βρεθεί Kalashnikov, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

Τελικώς, το δικαστήριο επέβαλε ποινές με αναστέλλουσα μορφή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Οι 27 παραπέμφθηκαν σε δίκη με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρονταν να δραστηριοποιείτο από το 2007 στην παράνομη εισαγωγή και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν από χώρες του εξωτερικού, διαμέσου εταιρειών ταχυμεταφορών, μη λειτουργικά όπλα ή τμήματα όπλων και αφού τα τροποποιούσαν-μετέτρεπαν σε ενεργά, τα διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά, σε χαμηλότερη τιμή (πέραν της μισής) της εμπορικής τους αξίας.

Ηγετικό ρόλο, σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, κατείχε 31χρονος συλληφθείς, ο οποίος λάμβανε τις βασικές αποφάσεις για την οργάνωση, τη συμμετοχή και το συντονισμό των μελών της οργάνωσης και ήταν επιφορτισμένος με τη διενέργεια, σε αρχικό στάδιο της παραγγελίας από χώρες του εξωτερικού (Αυστρία, Γερμανία, Αμερική), συγκεκριμένων τύπων μη λειτουργικών όπλων από κοινού με άλλα δύο μέλη της οργάνωσης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...