Φιλοδοξούν να βάλουν τέλος στα μεγάλα προβλήματα του διαστήματος

Φιλοδοξούν να βάλουν τέλος στα μεγάλα προβλήματα του διαστήματος

Οι προκριματικοί αγώνες για το First Lego League στη Θεσσαλονίκη

Αντίστροφα μετράνε οι 16 ομάδες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες συμμετείχαν και προκρίθηκαν στους προκριματικούς αγώνες για το First Lego League διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί σε ένα περίπου μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Το First Lego League είναι μα παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής η οποία έχει μορφή διαγωνισμού και συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 9 έως 16 χρόνων. Οι μικροί ερευνητές φιλοδοξούν να βάλουν τέλος στα μεγάλα προβλήματα του διαστήματος.

Ο κ. Δημήτρης Μπουφίδης, του First Lego League, μιλώντας στο ΑΠΕ ξεκαθάρισε πως φέτος: «τα παιδιά καλούνται να βρουν κάτι που επηρεάζει τον άνθρωπο στα μακροχρόνια ταξίδια στο διάστημα και να προτείνουν μια καινοτόμα ιδέα που θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει να το ξεπεράσουν» και πρόσθεσε: «Παράλληλα, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ένα ρομποτάκι ενώ κρίνονται και για την προσπάθεια που κάνουν να δουλέψουν ομαδικά».

Η ομάδα Space Maniacs μελέτησε τη σκοτεινή πλευρά της σελήνης και αναζήτησαν λύση στο πρόβλημα της επικοινωνίας των αστροναυτών με τη γη ενώ η ομάδα SWAST.RE 100 θέλησε να δώσει τέλος στο πρόβλημα των διαστημικών σκουπιδιών.

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ)