Νεφώσεις και τοπικές βροχές από την Τρίτη μέχρι και το Σάββατο

Νεφώσεις και τοπικές βροχές από την Τρίτη μέχρι και το Σάββατο

Η γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ήμερων

Η γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ήμερων που εκδόθηκε την Κυριακή και ισχύει από την Τρίτη έως και το Σάββατο σύμφωνα με την ΕΜΥ είναι η εξής:

Τρίτη 12-02-2019

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα ανατολικά.

Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στο Αιγαίο 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα.

Τετάρτη 13-02-2019

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και νότια.

Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πέμπτη 14-02-2019

καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα, που πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά, βαθμιαία θα περιοριστούν στα
νοτιοανατολικά.

Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Παρασκευή 15-02-2019 και Σάββατο 16-02-2019

καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα το Σάββατο θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση το Σάββατο.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.