Αναβιώνουν σήμερα τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αναβιώνουν σήμερα τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνωνθα βρεθούν σήμερα τα 9 άτομα που κατηγορούνται για «επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά µόνας, κατ’ εξακολούθηση» αναφορικά με το θάνατο του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» κατηγορούμενοι είναι 9 νεαροί ηλικίας από 21 έως 25 ετών, εκ των οποίων οι 8 είναι Κρητικοί.

Στο κατηγορητήριο καταγράφονται συνολικά 23 περιστατικά κακοποίησης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη που σημειώθηκαν εντός και εκτός της Σχολής, από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015. Σε αλλεπάλληλα, αναίτια, αιφνιδιαστικά και επικίνδυνα χτυπήματα, σε καψώνια και προσβολές, εντός και εκτός της Σχολής, φέρεται ότι υπέβαλε το θύμα μια παρέα συμμαθητών του, κάνοντάς του τον βίο αβίωτο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν σχηματιστεί άλλες δύο δικογραφίες. Η μία αφορά την ποινική δίωξη για «παράβαση καθήκοντος» που ασκήθηκε κατά του προσωπικού της Σχολής και του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Η άλλη δικογραφία αφορά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» σε βάρος άγνωστου δράστη που µέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί, παρά τις έρευνες του ανακριτή Ιωαννίνων Μιχάλη Σαμαρά.