«Χτυπούσαν» καθημερινά κατοικίες στη ΒΑ Αττική

«Χτυπούσαν» καθημερινά κατοικίες στη ΒΑ Αττική

Πολυμελής σπείρα είχε διαπράξει σε 2 μήνες περισσότερες από 55 ληστείες και κλοπές

Περισσότερες από 55 ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής διέπραξε, σύμφωνα με την αστυνομία, σπείρα που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ΒΑ Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πέντε μέλη της σπείρας, ηλικίας από 20 έως 32 ετών, ενώ συγκατηγορούμενοί τους είναι άλλα έξι άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εδώ και 2 μήνες εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη σε καθημερινή βάση κλοπών και ληστειών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Αττικής. Η σπείρα χρησιμοποιούσε ως επιχειρησιακό όχημα ένα κλεμμένο Ι.Χ αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσε πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από τυχαία οχήματα, πριν από τη διάπραξη των αδικημάτων ή εναλλακτικά χρησιμοποιούσε πλάστες πινακίδες από αυτοκίνητο ιδίου τύπου.

Στη συνέχεια, τα μέλη της μετέβαιναν σε περιοχές που διέθεταν πολυτελείς μονοκατοικίες και φορώντας κουκούλες, εντόπιζαν το στόχο. Αμέσως μετά, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, εισέβαλαν σε αυτές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο συνοδηγός του οχήματος, φορούσε χαρακτηριστικό πορτοκαλί γιλέκο, παριστάνοντας τον κηπουρό ή τον υπάλληλο του Δήμου και όταν διαπίστωνε ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, ειδοποιούσε τους υπόλοιπους και εισέβαλαν στις οικίες, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή.

Για τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα, που ήταν καταχωρημένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα. Σημειώνεται, ότι στις περιπτώσεις εκείνες που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στην οικία, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία για να τους ακινητοποιήσουν και να συνεχίσουν την έρευνα του χώρου. Μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, όπως αντίκες, ασημικά και βάζα, οι δράστες τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 55 περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, καθώς και ένας εμπρησμός οχήματος. Από αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, καταστήματα και αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος από ρολόγια, χρυσαφικά, τιμαλφή, ασημικά, ηλεκτρονικές συσκευές και παιχνιδομηχανές, τρία κυνηγετικά όπλα, ένα περίστροφο, δύο πιστόλια τύπου REPLIKA, μία πτυσσόμενη ράβδος, τέσσερα μαχαίρια, 44 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο γεμιστήρες, ανιχνευτής διαμαντιών και το χρηματικό ποσό των 20.931 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.