Τρεις συλλήψεις για εισαγωγή 53 κιλών κάνναβης

Τρεις συλλήψεις για εισαγωγή 53 κιλών κάνναβης

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τρεις άνδρες από την Αλβανία, ηλικίας 19, 24 και 28 ετών, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας κατηγορούμενοι για εισαγωγή στην Ελλάδα και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Οι επιχειρήσες πραγματοποιήθηκαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο, στον νομό Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με πληροφορίες από τις αρχές της Αλβανίας.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 53 κιλών και 610 γραμμαρίων και δύο Ι.Χ αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, ο 28χρονος συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας να μεταφέρει με ΙΧ αυτοκίνητο, 60 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 32.430 γραμμαρίων. Τις ποσότητες αυτές τις είχε παραλάβει από άγνωστο σημείο κοντά στον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου.

Επίσης, ακινητοποιήθηκε και δεύτερο ΙΧ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 19χρονου συλληφθέντα, με οδηγό τον ίδιο και συνεπιβάτη τον 24χρονο, το οποίο ήταν ειδικά μετασκευασμένο, με τη δημιουργία διαμορφωμένων κρυπτών στο σασί και στα πίσω καθίσματα, για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...