Πανελλαδική στάση εργασίας των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου

Πανελλαδική στάση εργασίας των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου

Στο πλαίσιο της στάσης που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου τις τελευταίες τέσσερις ώρες της πρωινής βάρδιας και τις πρώτες τέσσερις της απογευματινής βάρδιας, στο πλαίσιο της στάσης που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Οι συμβασιούχοι ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, να μην υπάρξουν περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα, αλλά αυτό να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους, εξίσωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ορισμένου χρόνου με τους αορίστου χρόνου και μόνιμη εργασία για όλους.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου σε σχετική ανακοίνωσή του, «οι περίπου 350 εργαζόμενοι και εργαζόμενες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου παραμένουμε απλήρωτοι/-ες για δύο ολόκληρους μήνες, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε θα καταβληθεί ο μισθός του Δεκεμβρίου 2018».

Επίσης, καταγγέλλουν ότι «από τις αρχές του 2019 έληξαν οι συμβάσεις καθαριότητας με συνέπεια οι εργαζόμενοι/-ες στα περισσότερα γραφεία και κλιμάκια σε όλη την Ελλάδα να δουλεύουν σε ανθυγιεινές συνθήκες, στις οποίες εκτίθενται ταυτόχρονα και οι πρόσφυγες/-ισσες και οι μετανάστες/-στριες». Επιπλέον, «πριν λίγες ημέρες έληξαν και οι συμβάσεις φύλαξης των δομών της Υπηρεσίας Ασύλου, γεγονός που προσθέτει εμπόδιο στην εξυπηρέτηση των αιτούντων άσυλο και του κοινού».