Διαδικτυακό bullying σε μαθητές στο Βόλο

Διαδικτυακό bullying σε μαθητές στο Βόλο

Λάμβαναν μηνύματα με απειλητικό περιεχόμενο και φωτογραφίες στα κινητά τους

Πέντε μαθητές, αγόρια και κορίτσια, ανέφεραν στη διεύθυνση του σχολείου τους ότι άτομο με ψεύτικο προφίλ, τους έστελνε μηνύματα με απειλητικό περιεχόμενο καθώς και φωτογραφίες στα κινητά τους τηλέφωνα. Το περιστατικό διαδικτυακού bullying αναφέρθηκε σε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόλο κινητοποιώντας την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, καθώς και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, για το ζήτημα έχει ενεργοποιηθεί και η Ασφάλεια Βόλου μετά από ενημέρωση που υπήρξε τόσο από τους γονείς, όσο και από τη διεύθυνση του σχολείου.

«Οι απειλές δεν ήταν μόνο στα λόγια, αλλά αποστέλλονταν και φωτογραφίες. Αμέσως ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς, όπως την Αστυνομία, που διερευνά την υπόθεση» τονίστηκε από τη διεύθυνση του σχολείου, που πρόσθεσε πως «μόλις μάθαμε για το περιστατικό, μεταβήκαμε σε όλες τις αίθουσες του σχολείου για να υπάρξει ενημέρωση στους μαθητές. Κάποιοι μαθητές το γνώριζαν το θέμα, άλλοι όχι. Πάντως μετά την ανάδειξη του ζητήματος τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε ενόχληση των μαθητών στο διαδίκτυο».

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως «το θέμα με το διαδικτυακό bullying είναι πρωτόγνωρο, αλλά όχι άγνωστο στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές γνωρίζουν πολύ καλά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν, πράγμα που και έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο στο οποίο εμφανίστηκε το περιστατικό. Κύριος τρόπος αντιμετώπισης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ενημέρωση των νέων, των γονέων και των αρμόδιων αρχών. Εμείς θα επαναλάβουμε την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών στον ευρύτερο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κρίσεων στις σχολικές μονάδες».