Αναβλήθηκε η δίκη υπεύθυνου κυλικείου για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

Αναβλήθηκε η δίκη υπεύθυνου κυλικείου για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

Τηλεφωνούσε στα κορίτσια ή τους έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις χάιδευε ή τις φιλούσε

Αναβλήθηκε πάλι σήμερα, για τις 7 το ερχόμενου Μαΐου, λόγω αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους, η συζήτηση στο τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Μυτιλήνης, η συζήτηση της υπόθεσης της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων μαθητριών, από επιχειρηματία κυλικείου της Μυτιλήνης.

Η υπόθεση αφορά επιχειρηματία κυλικείου σε Γυμνάσιο του νησιού, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης μαθήτριας στο Γυμνάσιο όπου διατηρούσε το κυλικείο. Έχει ήδη καταδικασθεί πρωτόδικα, σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ενώ η δίκη θεωρείται διακοπείσα αφού προ τριμήνου περίπου, μετά τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, κρίθηκε ότι πρέπει να κληθεί και να καταθέσει, η ανήλικη τότε μαθήτρια, που πλέον έχει ενηλικιωθεί.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση ανάγεται το 2011. Τρεις μητέρες προσέφυγαν τότε στη Δικαιοσύνη, γιατί όπως κατήγγειλαν, ο ιδιοκτήτης κυλικείου στο γυμνάσιο όπου φοιτούσαν οι κόρες τους, παρενοχλούσε σεξουαλικά τα κορίτσια, ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών. Σήμερα, και οι τρεις, μαθήτριες τότε, είναι ενήλικες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, ο κατηγορούμενος παρενοχλούσε και τηλεφωνούσε στα κορίτσια ή τους έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις χάιδευε ή τις φιλούσε.

Τον Ιανουάριο του 2017 εκδικάστηκε μία από τις τρεις υποθέσεις, αυτή που η κατ' έφεση εκδίκαση της θα συνεχιζόταν σήμερα, αφού οι υπόλοιπες μπήκαν στο αρχείο βάσει του νόμου για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων για υποθέσεις που επισύρουν ποινές κάτω του ενός έτους.