Δελτίο ποδοσφαιριστή από τον Αιολικό σε 14χρονο πρόσφυγα

Δελτίο ποδοσφαιριστή από τον Αιολικό σε 14χρονο πρόσφυγα

Ο νεαρός Φράνσις από τον Κογκό κάνει το όνειρό του πραγματικότητα

Σε μία ξεχωριστή κίνηση προχώρησε ο Αιολικός, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τα αντιρατσιστικά του αντανακλαστικά σε μία ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι το νησί της Μυτιλήνης που υποδέχεται καθημερινά απελπισμένους πρόσφυγες από την Αφρική.

Ο 14χρονος Φράνσις Καλόμπο έφυγε με την οικογένειά του από το Κονγκό πριν πέντε χρόνια. Έφτασε στις ακτές του νησιού με μία βάρκα και από τον καταυλισμό της Μόριας εντάχθηκε στην ομάδα «Cosmos FC», που στελεχώνεται αποκλειστικά με πρόσφυγες χωρίς δυνατότητα επίσημης αναγνώρισης από τις ελληνικές ή διεθνείς ομοσπονδίες, καθώς τα μέλη της δεν μπορούν να αποδείξουν την ιθαγένειά τους.

Ο Φράνσις κατάφερε να ξεχωρίσει με το ταλέντο του αλλά και να βρει ένα χαρτί που να αποδεικνύει την ιθαγένειά του, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης δελτίου. Η ομάδα του Αιολικού τον ενέταξε στο δυναμικό της και ήδη συμπεριελήφθη στην αποστολή για τον αγώνα με τον Ηλυσιακό την ερχόμενη Κυριακή, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Γ' Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Ο πατέρας και ο μικρότερος αδελφός του Φράνσις, φιλοξενούνται σε δομή υποδοχής προσφύγων στα Γιάννενα και σίγουρα θα νιώθουν περήφανοι για την εξέλιξή του καθώς ήδη το πρώτο όνειρο του μικρού προσφυγόπουλου, έγινε πραγματικότητα...